Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز پنج شنبه حوالی ساعت 16:00 از خیابان هفت تیر به سمت پاسداران، خیابان یخچال، تقاطع هدایت، استودیو گلستان یا همان سیمافیلم سابق رفتیم تا گزارشی از پشت صحنه این برنامه زنده تلویزیونی به تهیه کنندگی مجید هاشمی فرا و کارگردانی مجتبی احمدی تهیه کنیم. به اتفاق کارگردان و گروه گزارشی خبرگزاری برنا  نیم ساعت قبل از آغاز برنامه وارد استودیو گلستان می شویم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی وارد ساختمانِ استودیو گلستان می شویم تابلوهایی از سریال های مختارنامه، روزگار قریب و برنامه های کودک با اجرای عموپورنگ و امیرمحمد و.... به چشم می خورد که روی دیوار نصب شده است. این تصاویر نشان دهنده سریال هایست که سالها پیش توسط این مرکز تولید شده است. در انتهای این راهروی باریک، استودیو قرار دارد که در ابتدای آن یک کامیونت بزرگ مستقر است. جلوتر که می روم دکور آبی رنگ برنامه «162» قرار دارد که گویا مختص برنامه تلویزیونی روابط عمومی سازمان صدا وسیما است. در سمت راست، دکور رنگی و کودکانه برنامه «رنگین کمان» و کنارش دکوری طوسی_خردلی که برای برنامه «فرصت برابر» است قرار دارد. در انتهای استودیو دکور دیگری به چشم می خورد که برای یکی دیگر از برنامه های شبکه آموزش است. در کنار آن یعنی انتهای استودیو و سمت راست دکوری مشکی و قرمز که برای برنامه «از من بپرس» است هر نظری را به خود جلب می کند.

درحالی که طراح صحنه مشغول بررسی چیدمان دکور است و تصویربردار و صدابردار در حال چک کردن صدا و تصویر هستند، کارگردان و مجری در گوشه ای از استودیو، مشغول تمرین و صحبت کردن  درمورد برنامه امروز، هستند. کارگردان و سردبیر برنامه مجتبی احمدی در حال گپ و گفت با مجری و مهمان برنامه است.

احمدی به مجری و مهمان برنامه توصیه می کند گفت و گو را به شکل پینگ پنگی انجام داده و بیشتر زمان را به پاسخ دادن به پرسش مخاطبان اختصاص دهند.

دقایقی بعد شاهد مشورت مجید هاشمی فرا تهیه کننده با سردبیر برنامه در خصوص چند و چون روند برنامه و نحوه ورود به سوالات مردمی بودیم. مشخصا پیامک های رسیده بالاتر از حد تصور بوده و مقرر می شود برخی از سوالات روی آنتن و برخی بعد از برنامه در اتاق فکر، طرح تا در هفته های آتی روی آن کار شود.

محمدرضا یزدان پرست برنامه را با مرور روزنامه ها از جمله جام جام، سازندگی و...آغاز می کند. نکته جالب این بخش که نظرم را به خود جلب کرد این بود که همه برنامه های تلویزیونی تیترها و صفحات اول روزنامه ها را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهند اما این برنامه با توجه به موضوع روز خود، روزنامه ها را ورق می زند.

از آنجایی که پنج شنبه ها موضوع برنامه بررسی مسائل حقوقی است، یک وکیل دادگستری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم قضایی مهمان «از من بپرس» بود. نامه پریناز ایزدیار به اعضای شورای شهر درمورد کودکان کار، مورد بحث برنامه قرار گرفت. در این گفت و گو علاوه بر بررسی حقوق کودکان کار به پرسش های حقوقی مخاطبان پاسخ داده شد.

پس از اتمام برنامه با مجید هاشمی فرا تهیه کننده این برنامه زنده تلویزیونی به گفت و گو پرداختم او درمورد ایده و طرح اولیه این برنامه گفت: شبکه آموزش به عنوان یک شبکه اختصاصی، وظیفه آموزش مخاطبان در حوزه های تخصصی و آموزش های عمومی و رسمی برعهده دارد. در حوزه آموزش های عمومی از آنجایی که مخاطبان ما عام هستند و تمام گروه های سنی را در برمی گیرند کار ما برای برنامه سازی سخت تر می شود. اقشار متفاوت جامعه نیازهای متفاوت، متعدد و متکثری دارند. ما این نیازها را طبقه بندی کرده و طرحی را ارائه دادیم مبنی براینکه بسیاری از ما در زندگی روزمره و تعاملات اجتماعی مان با دیگران، نیاز به شناخت بیشتر داریم. در این زمینه باید مجموعه ای باشد که به ما مشاوره دهد. چه کسی بهتر از یک رسانه که ارتباط مستقیم با مخاطبش دارد. بر همین اساس تصمیم گرفتیم در این برنامه مسائل مبتلابه جامعه را به چالش بکشیم و با استفاده از کارشناسان خبره آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

وی در ادامه افزود: طرح برنامه «از من بپرس» بر این مبنا استوار شده است مهم ترین مسائلی که اشخاص در ارتباط با خود و خانواده و جامعه شان دارند و نتوانستند آن را پیدا کنند، بررسی، حل و راهکار ارائه دهد.

هاشمی فرا با اشاره به زمان پخش برنامه بیان داشت: این برنامه در سه روز انتهایی هفته یعنی سه شنبه، چهارشنبه و پنج شنبه هر روز ساعت 17 به مدت 45 دقیقه روی آنتن می رود.

او درباره موضوع و محور اصلی «از من بپرس» گفت: هر روز از برنامه موضوع خاصی دارد. سه شنبه ها موضوع خانواده و مسائل مرتبط با آن است. روابط فرزندان با والدین و والدین با یکدیگر به صورت عمومی مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار می گیرد و به سوالات مخاطبان پاسخ داده می شود. موضوع برنامه روز چهارشنبه به یک مسئله و معظلی که جامعه الان با آن درگیر است می پردازد. رسانه موظف است به آسیب های اجتماعی که به عنوان یک تهدید برای جامعه تلقی می شوند بپردازد. فضای مجازی، مواد مخدر و روابط نامناسب در جامعه از جمله مباحث قابل بحث است.

وی ادامه داد: پنج شنبه های هر هفته به مسائل حقوقی اختصاص دارد. در کشور بالغ بر 18 میلیون پرونده حقوقی و قضایی مفتوح وجود دارد که این برای یک کشور 80 میلیون نفری پدیده عجیب به حساب می آید. اگر آگاهی مردم نسبت به حقوق، تکالیف و مقررات بیشتر شود در جامعه شاهد آسیب های کمتری خواهیم بود. لذا مشاوران حقوقی، وکلای دادگستری و اعضای هیات علمی دانشگاه ها در برنامه حاضر می شوند تا درمورد مسائل حقوقی صحبت و به سوال مخاطبان پاسخ دهند.

تهیه کننده برنامه «از من بپرس» با اشاره به اینکه برنامه پس از سه قسمت بازتاب خوبی بین مخاطبان داشته تصریح کرد: الحمدلله با توجه به اینکه 3 برنامه بیشتر روی آنتن نرفته اما به یکی از پرمخاطب ترین برنامه های شبکه آموزش تبدیل شده است. امیدواریم با حمایت مسئولین محترم و همچنین مردم بتوانیم به همین شکل هدفمند جلو رویم.

مجید هاشمی فرا در ادامه با اشاره به اینکه «از من بپرس» تنها برنامه مشاور محور تلویزیون است اظهار داشت: امروزه نیاز جامعه به مشاوره، گفت و گو و تبادل نظر به شدت احساس می شود. همانطور که در حوزه های سیاسی و اقتصادی برنامه های خوبی در شبکه های مختلف سیما تولید شده، در حوزه اجتماعی و روانشناختی هم باید با مردم گفت و گو کنیم و نیازهای آنها را بسنجیم. «از من بپرس» اولین برنامه مشاوره محور حوزه سیماست، لذا حمایت مسئولین و مردم را می طلبد.

این تهیه کننده در پایان افزود: «از من بپرس» قرار است تا پایان امسال روی آنتن شبکه آموزش برود. امیدوارم بتوانیم تا انتهای برنامه مخاطبان را راضی نگه داریم.

سوالی که در برنامه پنج شنبه زیرنویس می شود با درصد های جالبی از سوی مخاطبان انتخاب و استقبال می شود؛

چقدر در زندگی تان اهل مشاوره گرفتن هستید؟

١/ خیلی زیاد

٢/ فقط در موارد خاص

٣/ فقط با افراد خاص

٤/ معمولا اهل مشورت نیستم

بسیاری در جواب هایشان به گزینه های دو و سه اشاره کردند که احمدی در این باره به نکته جالبی اشاره کرد و افزود: این جامعه آماری و درصدها برای ما در اتاق فکر برنامه بسیار کاربردی است. در حقیقت ما بر اساس همین نظرسنجی به سلیقه و خواسته مخاطبمان دست پیدا می کنیم تا در انتخاب سرفصل های دیگر برنامه نیز تحلیل داشته باشیم. 

سردبیر برنامه «از من بپرس» در پایان گفت: این برنامه با صلاحدید مدیران محترم شبکه آموزش و تهیه کننده محترم، مخاطب محور دیده شده است. در واقع گروه برنامه ساز می بایست با هدف  رسیدن و پاسخگویی به خواسته و سوالات مردمی به سمت طراحی برنامه برود.

مجتبی احمدی می گوید: بعد از گذشت هفته اول کم کم به این نکته رسیدیم که با جلب اعتماد مخاطب می توانیم این ارتباط را نزدیک تر کنیم و به او این نوید را بدهیم که برای رسیدن به جواب سوالاتش در حوزه های مختلف انتخاب درستی داشته است. 

خبرنگار: الهام مرادی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پشت صحنه تلویزیون صدا و سیما شبکه آموزش برنامه تلویزیونی مجتبی احمدی از من بپرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۴۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: رویکرد پیش روی ما برای رشد دادن و زمینه‌سازی برای ارتقاء بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب‌های متعدد از جمله تغییر سبک زندگی، اگر جامعه‌محور نشود، در پیشگیری و حل بحران‌ها موفق نخواهیم بود.

سید محسن اصغری نکاح امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروزه در پزشکی، سبک زندگی و پیشگیری و آسیب‌زدایی مبتنی بر آن جزء محورها و راهبردهای اساسی شده است. نمی‌توانیم با مسائل عاطفی، هیجانی و روانشناختی سر و کار داشته باشیم اما سراغ سبک زندگی نرویم؛ نمی‌توانیم روانشناس باشیم و برای شناخت چالش‌های روانشناختی جامعه تنها در کلینیک بنشینیم.

وی افزود: رویکرد پیش روی ما برای رشد دادن و زمینه‌سازی جهت ارتقاء بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب‌های متعدد از جمله تغییر سبک زندگی، اگر جامعه‌محور نشود، در پیشگیری و حل بحران‌ها موفق نخواهیم بود.

رئیس شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: راهبرد سازمان نظام روانشناسی جامعه‌محور بودن است و در این جامعه‌محوری تعامل با سازمان‌ها و نهادهایی که مسئولیت دارند جزء اساسی‌ترین موضوعات است.

اصغری نکاح اضافه کرد: استان خراسان رضوی یک کلان‌استان بوده و شورای استانی باید به صورت ویژه دیده شود. بیشترین حجم همکاران دارای عضویت، پروانه و کلینیک‌ها پس از تهران در خراسان بوده و اساتید بزرگی در خراسان و مشهد وجود دارند.

وی خاطرنشان کرد: ۷۹۶ نفر در استان در آزمون صلاحیت حرفه‌ای نمره قبولی کسب کرده‌اند و این افراد باید توسط شورای استانی خراسان رضوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مورد مصاحبه قرار بگیرند. رویکرد ما مشاوره همگانی بوده و جدا از نام دانشگاه‌ها و موسسات، صلاحیت‌های حرفه‌ای دیده می‌شود.

دانشیار گروه آموزشی روانشناسی مشاوره و تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: امروزه همکاران ما از نظر ارائه خدمات با توجه به هزینه‌های بسیار سنگین جاری جهاد می‌کنند. زمانی هویت روانشناسی را برای جامعه احراز می‌کنیم که خدمات ارزنده‌ای به جامعه بدهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد