Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-29@03:06:36 GMT

شخصیت‌شناسی با کمک کنترل تلویزیون!

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۴۸۷۸

شخصیت‌شناسی با کمک کنترل تلویزیون!

طرفداران فیلم‌های کمدی افرادی به‌شدت برون‌گرا هستند، اگر دست خودشان باشد، در وهله اول تلویزیون را خاموش کرده و ترجیح می‌دهند تا روابطی چهره به چهره با دیگران داشته باشند.

به گزارش شریان نیوز،حدس زدن این که بسته به ویژگی‌های شخصیتی، افراد دست به انتخاب برنامه‌های تلویزیونی و نمایشی می‌زنند، کار چندان دشواری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه این که به تجربه می‌دانیم سلیقه افرادی که از نظر ویژگی‌های شخصیتی با ما متفاوت هستند، به وقت تماشای فیلم هم خودش را نشان می‌دهد.

 

 

بعضی‌ها طرفدار پروپا قرص شبکه مستند هستند، بعضی‌ها فیلم‌های کمدی و بعضی‌ها هم سریال‌های دنباله‌دار. به همین دلیل است که در بعضی خانه‌ها، اختلاف سلیقه برای این که کدام شبکه تلویزیونی برای تماشا انتخاب شود، بالا می‌گیرد! اما مطالعات روان‌شناسی در این باره چه می‌گویند و آیا می‌توانیم با بررسی انتخاب‌های یک نفر برای فیلم دیدن، پی به ویژگی‌های شخصیتی او ببریم؟ برای یافتن پاسخ این سوال، با ما همراه باشید.

در جست‌وجوی ارتباط ۵ عامل با انتخاب‌هایمان

بگذارید پیش از ورود به بحث، نکته‌ای را روشن کنیم. وقتی در متون معتبر روان‌شناسی می‌خواهند از ویژگی‌های شخصیتی صحبت کنند و رابطه آن‌ها را با موضوعاتی، چون سلیقه انتخاب فیلم و سریال مورد بررسی قرار دهند، در اغلب اوقات این کار را با کمک آزمون‌های معتبر در این زمینه انجام می‌دهند.

یکی از آزمون‌های معتبر برای اندازه‌گیری ویژگی‌های شخصیتی، آزمونی است که به نام پنج عاملی شناخته می‌شود و همان طور که از نامش هم پیداست، پنج عامل شخصیتی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این پنج عامل عبارتند از برون‌گرایی، مسئولیت‌پذیری، گشودگی و پذیرای تجربیات جدید بودن، سازگاری و توافق‌جویی و در نهایت روان‌رنجوری. در ادامه مروری بر رابطه این پنج عامل با تمایل به تماشای فیلم‌ها و برنامه‌های نمایشی خواهیم داشت و طی آن، شما با جزئیات بیشتری از این پنج عامل هم آشنا خواهید شد.

طرفداران کمدی و درام‌های عاشقانه

افرادی که به‌شدت برون‌گرا هستند، اگر دست خودشان باشد، در وهله اول تلویزیون را خاموش کرده و در عوض ترجیح می‌دهند تا روابطی چهره به چهره با دیگران داشته باشند. اما اگر امکان این کار وجود نداشته باشد یا در شرایطی قرار بگیرند که برای پر کردن اوقات فراغت‌شان به جز تلویزیون پیشنهاد دیگری در دسترس‌شان نباشد، انتخاب آن‌ها برنامه‌های کمدی، سریال‌ها و فیلم‌هایی با روابط انسانی و کمی عاشقانه خواهد بود.

عاشقان مستند

افرادی که از نظر ویژگی گشودگی نسبت به تجربیات، نمره بالاتری در آزمون کسب می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که سراغ برنامه‌های مستند با موضوعات متنوع بروند. بخشی از این انتخاب می‌تواند به این موضوع بازگردد که این افراد پذیرش بالاتری برای آشنا شدن با سبک زندگی‌های متفاوت و موضوعات عجیب و غریب دارند و همین هم باعث می‌شود بیشتر بتوانند از تماشای چنین برنامه‌هایی لذت ببرند. از طرفی طبق برخی بررسی‌ها ویژگی گشودگی با کنجکاوی و تخیل ارتباط دارد. توجه به این ارتباط می‌تواند نشان دهد که چرا این افراد اهل تماشای برنامه‌های مستند هستند.

بیزار از فیلم‌های اکشن و تخیلی

ویژگی شخصیتی مسئولیت‌پذیری در افراد ارتباط نزدیکی با موضوع وجدان و پذیرش هنجار‌های اجتماعی دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که افرادی که در این ویژگی نمرات بالاتری را کسب می‌کنند، به‌صورت معمول همراهی بالاتری با هنجار‌های اجتماع اطراف خود دارند. در نتیجه این موضوع هم، این افراد کمتر سراغ فیلم‌های اکشن می‌روند؛ چرا که به صورت معمول در این سبک فیلم‌ها، رفتار‌های قانون‌شکنانه بیشتر وجود دارد و تماشای این رفتار‌ها مورد پسند این افراد نیست.

دنبال‌کننده سریال‌های مطرح

افرادی که در ویژگی توافق‌جویی نمره بالایی کسب می‌کنند، از همراهی با دیگران لذت می‌برند. در عین حال این افراد به صورت معمول راحت‌تر به اطرافیان خود اعتماد می‌کنند. در نتیجه این ویژگی‌ها هم اصلا عجیب نیست که این افراد اهل تماشای سریال‌ها و برنامه‌های مطرح در هر زمانی باشند. بخشی به واسطه این که به راحتی به دیگران اعتماد و پیشنهاد آن‌ها درباره تماشای برنامه‌ها را راحت‌تر قبول می‌کنند و بخشی هم به خاطر تمایل آن‌ها در همراهی کردن با دیگران است.

درباره برنامه مورد علاقه، من نظری ندارم!

افرادی که در بعد روان‌رنجوری نمره بالایی می‌گیرند، به صورت معمول با چند ویژگی شناخته می‌شوند: این افراد اضطراب بالایی دارند، احساساتی‌اند و مدیریت هیجانات در آن‌ها ضعیف است. در نتیجه این ویژگی‌ها هم اغلب، این افراد اعتماد به نفس ضعیفی دارند و درباره انتخاب‌های خود چندان مطمئن نیستند.

در نتیجه این وضعیت احتمال این که این افراد دیگران را در تماشای برنامه‌های تلویزیونی همراهی کنند و درباره سلیقه خود صحبتی نکنند، زیاد است. البته به رغم همراهی این افراد با دیگران، خیلی بعید است که آن‌ها حاضر به تماشای برنامه‌هایی، چون مستند‌های اجتماعی یا فیلم‌هایی با مضامین تلخ شوند؛ چراکه این برنامه‌ها می‌تواند باعث تشدید هیجانات ناخوشایند در آن‌ها شود.

منبع: شریان

کلیدواژه: تماشای برنامه ها ویژگی های شخصیتی صورت معمول پنج عامل سریال ها ویژگی ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۴۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که درک آنان را از خودشان و جهان تغییر می‌دهد.

به گزارش ایسنا، می‌گویند تغییر اجباری و رشد اختیاری است. همانگونه که انسان نمی‌تواند محل زندگی، عوامل محیطی یا والدین خود را انتخاب کند نمی‌داند در خانواده سالم یا ناسالم پا به دنیا می‌گذارد. اما به دنیا آمدن در خانواده ناسالم این مجوز را به افراد نمی‌دهد. برای به دست آوردن شخصیت سالم تلاش نکنند و رفتار خود را به نسلی دیگر منتقل کنند. ایجاد شخصیت سالم مانند هر مهارت دیگر نیاز به تلاش و تمرین دارد تا شما بتوانید شخصیتی سالم و دوست داشتنی بسازید. شخصیت سالم ویژگی‌هایی دارد که براساس معیارهای سلامت روانی مشخص می‌شوند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

هرچند مانند همه مفاهیم علوم انسانی تعریف واحدی از شخصیت وجود ندارد. اما تعریفی که می‌توان از شخصیت ارائه داد این است شخصیت را الگوی با صفات نسبتا پایدار و ویژگی‌های منحصر به فردی دانستند که به رفتار شخص ثبات و فردیت می‌بخشد. با توجه به پایدار بودن شخصیت برخی‌ها این پرسش را مطرح می‌کنند آیا شخصیت تغییر پیدا می کند؟ در گذشته اعتقاد بر این بود که افراد نمی‌توانند شخصیت خود را تغییر دهند و شخصیت تا حد زیادی پایدار و موروثی است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند از طریق مداخله مداوم و رویدادهای مهم زندگی تغییر کنند.

شخصیت سالم یا خوش شانس‌ها کیستند؟

اگر در یک خانواده سالم به دنیا آمدید و شخصیت سالم دارید شاید شما خوش شانس باشید اما این خوش شانسی شاید همیشگی نباشی. هزار رویداد در زندگی می تواند در زندگی روی بدهد شما دیگر شخصیت سالم نداشته باشید.

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که باعث ایجاد درک جدیدی از پدیده‌ها و جهان هستی در فرد می‌شود. برای مثال، فردی که به راحتی و سریع با دیگران ارتباط برقرار می‌کند، ممکن است پس از تجربۀ سوءاستفاده در یک رابطۀ عمیق، در برقراری ارتباط سختگیرتر شود. بنابراین هر روز در زندگی با رویدادها و موقعیت‌هایی مواجه می شویم که گاهی اوقات، این رویدادها می‌توانند شخصیت و نحوه تفکر ما را در هسته تغییر دهند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

در باب چگونگی شکل‌گیری شخصیت و ساخت شخصیت سالم و عوامل تاثیرگذار تاکنون نظریه‌های متفاوتی داده شده است. اینکه ژن‌ ها در این مورد نقش دارند یا نه هنوز به درستی قابل اثبات نیست اما عوامل محیطی، تعلیم و تربیت، فضای خانواده و آداب و رسوم جامعه، در شکل‌ گیری شخصیت تاثیر زیادی دارد.

انسان سالم از نظر روانشناسی

شخصیت سالم به فردی اطلاق می‌شود با وجود نقاط ضعف و قوت به موانع رشد خود آگاه باشد و در راه رشد و پیشرفت از توانایی و استعدادهایش استفاده کند.

سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر اهمیت سلامت روان مبنی بر عدم وجود بیماری روانی بر این نکته نیز پای می‌فشارد. زمانی شما شخصیت سالم دارید که از رفاه نیز برخوردار باشید. افراد سالم می‌توانند با استرس‌های عادی که در زندگی روزمره مواجه‌اند کنار بیایند. سلامت روان به افراد این امکان را می‌دهد که توانایی‌های خود را بشناسند، کار مولد داشته و کمک‌های معناداری به جوامع خود داشته باشند.

شخصیت سالم از منظر قرآن:

مطابق آموزه‌های قرآنی زندگی دنیوی مقدمه‌ای برای زندگی جاودانه در جهان آخرت به شمار می‌آید. مطابق این دیدگاه کسی می‌تواند از فرصت چند روز زندگی در دنیا برای آخرت بهره ببرد که از سلامتی شخصیت نیز برخوردار باشد.

شاخص‌های سلامت روانی سالم در زندگی دنیا که قرآن برآن تاکید دارد موارد مختلف مانند، سکینه، آرامش و اطمینان و نداشتن اندوه و بیم و... است. که انسان با ایجاد این موارد می تواند به رستگاری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم