Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار معتقد است که باید برای کسانی که روی طلا یا دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند، مالیات سنگین وضع کرد.

کامران قزل گل در خصوص بررسی‌های تازه مجلس برای طرح مالیات بر ارزش افزوده طلا، به خبرنگار اقتصادی برنا گفت: مالیات چیز خوبی است چون به جامعه باز می‌گردد و جزء درآمدهایی است که باعث تورم نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بتوان روی حساب و کتاب کاری کرد خوب است اما موضوع این است که طرح‌های مختلفی ارائه می‌شود مثلا طرح مالیات بر خانه‌های خالی، خودروی گران و ... . یک بار برای همیشه مثل همه کشورها باید مالیات بر اشخاص حقیقی را وضع کرد تا مثل اشخاص حقوقی که باید آخر سال رقمی معادل 20 تا 25 درصدی را مالیات بدهند، با توجه به درآمدشان مالیات بدهند. الان تنها اشخاص حقیقی که به وقت مالیات می‌دهند، کارمندان هستند.

وی گفت: ما شاهد هستیم افرادی که طلا خرید و فروش می‌کنند یا از طریق خرید و فروش کالاهایی مثل خودرو درآمد به دست می‌آورد، مالیات نمی‌دهد. چون سیستم فعلی اقتصاد بستر اخذ مالیات از شخص حقوقی را ندارد و به این راحتی قابل اصلاح نیست. باید بتوان درآمد هر شخصی را تشخیص داد و مالیات را اخذ کرد. باید یک بار برای همیشه سیستم را اصلاح کرد. دوم اینکه باید مالیات سنگین برای کسانی گذاشت که سرمایه‌گذاری روی طلا یا دیگر اقلام این چنینی می‌کنند. شاید طلا در دیگر نقاط جهان هم کالای سرمایه‌ای باشد اما در مورد دلار باید مالیات سنگین گرفت.

به گفته وی، در کشور ما مردم از کنترل تلویزیون گرفته تا شلوار جین را کالای سرمایه‌ای می‌دانند و تصور می‌کنند باید زودتر بخرند تا ارزش پول‌شان افت نکند. البته حق دارند اما باید فرهنگ‌سازی کرد تا به جای سرمایه‌گذاری روی طلا و دلار، به سمت سرمایه‌گذاری روی حوزه مولد اقتصاد بروند.

قزل‌گل با اشاره به اینکه کلیه این صحبت‌ها با فرض اصلاح بقیه سیستم است، تاکید کرد: می‌توان به جای هزینه کردن بودجه برای برخورد با افراد، قبل از این کار آموزش و فرهنگ سازی کرد تا به سمت خرید دلار و پس‌انداز آن نروند و به جایش به سمت بخش مولد یا خرید سهام بروند. در تلویزیون هزینه‌های بسیاری برای تبلیغ رَنده و هزار مدل کالا می‌شود. می‌توان یک بار هم برنامه تهیه کرد تا به صورت آموزشی و فرهنگ‌سازی باشد و به مردم بیاموزد که برای سرمایه‌گذاری به سمت دلار نروند. کسی که از نوسانات طلا درآمد کسب می‌کند باید مالیات سنگین بدهد و هیچ بخشودگی هم در کار نباشد.

وی در پاسخ به این پرسش که «ورود کردن مجلس به چنین طرح‌هایی چقدر وظیفه این نهاد است»، گفت: طبیعی است که یا قانونی وجود دارد یا خیر. اگر وجود دارد باید اجرا شود و وظیفه دولت است اما اگر وجود ندارد، دولت باید لایحه بدهد. اینکه خود مجلس به این بحث ورود کند، خیلی مرسوم نیست. وظیفه دولت است که طرحی را ارائه کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قیمت دلار قیمت طلا سرمایه گذاری روی طلا سرمایه گذاری روی دلار سرمایه گذاری مالیات سنگین باید مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۶۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفتگو با خبرنگار قدس در رابطه با لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بیان داشت: مشکل این است آن هایی که فعالیتشان آشکار است، معمولا مشمول پرداخت مالیات می شوند ولی آن هایی که فعالیتشان زیر زمینی و یا مخفی است معمولا به نوعی از پرداخت مالیات فرار می کنند.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در خصوص تاثیر مشوق های مالیاتی هوشمند و هدفمند در جهت افزایش مشارکت مردم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، بیان داشت: تولیدکنندگان و سرمایه گذارانی که فعالیتشان شفاف و آشکار است، باید مورد شمول مشوق‌های مالیاتی جدید شوند و این تغییر مهم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، کاری بسیار درست و دقیق در جهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم است. وقتی کار تولید مورد اقبال قرار گیرد، طبیعتا مشارکت مردم می تواند در آن بخش تولیدی افزایش پیدا کند.

حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در مناطق محروم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، گفت: هر چقدر مشوق های مالیاتی در مناطق محروم و کم برخوردار بیشتر باشد و به خصوص از لحاظ زمانی مدت این معافیت‌ها زیاد باشد، باعث جلب توجه و گرایش افراد به سرمایه گذاری در آن مناطق می شود.

وی همچنین در انتقادی نسبت به لایحه بودجه 1403 گفت که دولت برای بودجه سال 1403 در بخش تبصره و احکام بودجه، این مساله را به صراحت نیاورده بود و بعد در جداول آورده است که کار درستی نیست و موجب شده است که زمان بررسی بودجه به درازا کشیده شده است.

حاجی دلیگانی در خصوص زمان بررسی لایحه « اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم» یادآور شد که لایحه باید فرایند و مسیر خود را طی کند و زمان بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با توجه به درگیر بودن صحن به بحث بودجه و برنامه هفتم مشخص نیست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • دارندگان کارت سوخت بخوانند/ این هشدار وزارت نفت را جدی بگیرید؛ وگرنه زیان سنگین می‌بینید
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • کنایه سنگین همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید